Oriol Canals Vaquer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaOriol Canals Vaquer
Biografia
Naixement25 juny 1978 Modifica el valor a Wikidata (45 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptor, publicista, comunicador Modifica el valor a Wikidata

Oriol Canals Vaquer (Barcelona, 25 de juny de 1978) és un expert en màrqueting i comunicació i escriptor de novel·la negra. És autor de Fills de mala mare, publicada el 2013[1] per editorial Base.

Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat de Barcelona, la seva trajectòria professional va començar al departament de comunicació de la multinacional nord-americana Nike. Posteriorment, ha estat subdirector de màrqueting i director de negoci del diari Sport i actualment és director de negoci al diari Ara.[2] També és col·laborador del grau en Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat de Barcelona.[3] Malgrat haver escrit algun article d'opinió o entrevista tant per l'Sport com per l'Ara, no és fins al 2013 que fa el salt a la narrativa i publica la seva primera novel·la Fills de mala mare,[4] un thriller vaticà que ha estat traduït al castellà com a Malnacidos i que li va valer la participació en la BCNegra 2014.[5] "Diví", la seva segona novel·la, un thriller claustrofòbic amb epicentre a Figueres gira sobre un assassí en sèrie. Actualment a punt de finalitzar la tercera novel·la i preparant nous projectes.

Referències[modifica]

  1. «Oriol Canals: "He volgut plasmar tot allò que em rebenta del Vaticà"». Sàpiens [Consulta: 1r abril 2018].
  2. «El costat fosc del Vaticà». Diari Ara [Consulta: 1r abril 2018].
  3. User, Super. «Col·laboradors». Arxivat de l'original el 1 d’abril 2018. [Consulta: 1r abril 2018].
  4. «El xantatge i un secret papal centren el thriller 'Fills de mala mare' d'Oriol Canals». La Vanguardia [Consulta: 1r abril 2018].
  5. «BCNegra 2014: El Vaticà». Time Out Barcelona [Consulta: 1r abril 2018].

Enllaços externs[modifica]