Palau de Castellfort

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Palau de Castellfort
Imatge
Dades
TipusPalau
ArquitecteJoaquín María Arnau Miramón
Construcció1903 Modifica el valor a Wikidata
Cronologia1903
Característiques
Estil arquitectònicEclecticisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaValència Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCarrer dels Cavallers, 9, València.
Map
 39° 28′ 35″ N, 0° 22′ 36″ O / 39.47644°N,0.37653°O / 39.47644; -0.37653
Activitat
Propietat deGeneralitat Valenciana Modifica el valor a Wikidata

El palau de Castellfort, és un edifici d'estil eclèctic dissenyat el 1903 per l'arquitecte valencià Joaquín María Arnau Miramón (1849 - 1906). Està situat al carrer dels Cavallers núm. 9, a la ciutat de València.

Història[modifica]

L'arquitecte Joaquín María Arnau Miramón rep el 1903 l'encàrrec dels marquesos de Castellfort d'edificar un palau a l'inici del carrer de Cavallers, carrer tradicionalment ocupat per l'aristocràcia valenciana, enfront del mateix palau de la Generalitat.

En l'actualitat és seu de la Presidència de la Generalitat Valenciana.

Descripció[modifica]

L'arquitecte Arnau Miramón projecta una façana en la qual utilitza elements classicistes, renaixentistes, neogrecs i medievalitzants per a aconseguir l'obra més important de l'eclecticisme a València. En destaquen els amplis miradors de planta poligonal situats als angles de la façana a l'alçada del pis principal, i les cúpules que coronen els seus extrems. En el seu interior, el més destacable és el luxós vestíbul amb enteixinat de fusta i la seua escalinata de marbre blanc, que rep la llum per una claraboia zenital.

La major part de l'interior de l'edifici està adaptada per al treball dels funcionaris de la Generalitat, respectant la disposició de les cambres originals de l'edifici.

Bibliografia[modifica]

  • Goerlich, Benito. La arquitectura del eclecticismo en Valencia: vertientes de la arquitectura valenciana entre 1875 y 1925 (en castellà). Ajuntament de València, 1992. 
  • Aa.Vv.. Conocer Valencia a través de su arquitectura (en castellà). València: Colegio Oficial de Arquitectos de la Comunidad Valenciana-Ajuntament de València, 2001. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Palau de Castellfort