Palauet de la Família Feu Guião

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Palauet de la Família Feu Guião
Imatge
Dades
TipusMansió i patrimoni cultural Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSetubal (São Julião, Nossa Senhora da Anunciada e Santa Maria da Graça) (Portugal) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióNossa Senhora da Anunciada (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Map
 38° 31′ 28″ N, 8° 53′ 58″ O / 38.524344°N,8.899548°O / 38.524344; -8.899548
Patrimoni Cultural Immoble d'Interès Municipal
Data1991
Identificador70840
Vista general del Palauet Feu Guiâo

Aquest palauet es troba a Bairro de Troino, a la freguesia de Nossa Senhora da Anunciada, a Setúbal. És un palauet construït a mitjan segle xviii, amb una gran simplicitat arquitectònica, amb alguns motius interessants com el blasó de la família i quatre gàrgoles.

Es creu que el nom se li deu a qui va edificar-lo, José da Rosa Guiâo e Abreu, que en aquella època, era un famós jurista, en ple ascens social. Una altra designació, la del Palau do Adeantado, s'atribueix també al fet que José de la Rosa tenia, simultàniament, aquesta funció reial.

L'edifici es va mantenir en mans de la família Feu Guiâo fins a l'any de 1881, i aquest any fou comprat en subhasta pública per Manuel Maria Valente.[1][2]

Actualitat[modifica]

Després de servir de residència durant quasi dos segles, l'edifici l'ocupen diverses institucions, entre les quals una escola de primària. En ocasió, però, del terratrèmol de 1969, que afectà tota la zona de la ciutat de Setúbal, el palauet quedà danyat i, amb el pas dels anys, es va anar degradant i actualment, es troba en un estat de deterioració preocupant.(1)

Referències[modifica]

  1. Palacete da família Feu Guião na página do Sistema de Informação para o Património Arquitetónico.
  2. CARREGADO, André Filipe Sequeira. Projecto de reabilitação do antigo Palacete da família Feu Guião.