Paper de pagaments a l'Estat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Peces de paper de pagaments a l'Estat utilitzades per pagar una multa el 1954. Són les parts de les interessades.

El Paper de pagaments a l'Estat[1] és, a Espanya, un tipus de paper timbrat emès per Hisenda, per a fer pagaments a l'Estat. Dins la regulació administrativa espanyola, i d'acord amb l'Acadèmia, per paper de pagaments s'entén el full timbrat, que expen la Hisenda, per fer pagaments a l'Estat. Consta de dues meitats. El valor, el número i la classe es repeteixen a la part superior, que s'uneix a l'expedient respectiu, ia la inferior, que es torna a l'interessat com a comprovant.[2]

La fabricació física és a càrrec de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre.[3]

Els articles 116 i 117 del Reglament de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, aprovat pel Reial decret 828/1995, de 29 de maig («Boletín Oficial del Estado» de 22 de juny), estableixen que les qüestions referents a l'elaboració i bescanvi dels efectes timbrats han de regular-se mitjançant Ordre del Ministre d'Hisenda.

Referències[modifica]

  1. «papel de pagos al Estado» (en espayol). [Consulta: 17 setembre 2023].
  2. RAE. «Definición de papel de pagos al Estado - Diccionario panhispánico del español jurídico - RAE» (en castellà). Diccionario panhispánico del español jurídico - Real Academia Española. [Consulta: 20 juliol 2022].
  3. «Papel de pagos al Estado». [Consulta: 17 setembre 2023].