Partei der Unabhängigen

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPartei der Unabhängigen
Dades
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata

Partei der Unabhängigen (alemany Partit dels Independents PdU) fou un partit polític del Tirol del Sud, actiu de 1972 a 1988, i d'inspiració liberal-conservadora. Fou creat per tal de donar suport al candidat Hans Dietl a les eleccions legislatives italianes de 1972, qui es presentava al col·legi de Brixen en oposició al candidat del Südtiroler Volkspartei. Dietl no va aconseguir l'elecció i aleshores va fundar el Sozialdemokratische Partei Südtirols (SPS), però no tots els seus seguidors independents hi estigueren d'acord i decidiren fundar el seu propi partit.

Es presentà per primer cop a les eleccions regionals de 1973, però no va assolir representació. A les regionals de 1978 va assolir un 1,3% dels vots i el 2,4% a les de 1983, escollint com a consellers Hans Lunger i Gerold Meraner. El 1988 Meraner transformà el partit en el Freiheitliche Partei Südtirols.[1]

Referències[modifica]

  1. Pallaver, Günther. I partiti politici in Alto Adige dal 1945 al 2005 (en italian), 2007, p. 574. 

Bibliografia[modifica]

  • Günther Pallaver: Die historische Entwicklung der politischen Parteien Südtirols. In: Giuseppe Ferrandi, Günther Pallaver (Hrsg.), La Regione Trentino-Alto Adige/Südtirol nel XX secolo. I. Politica e Istituzioni (Grenzen/Confini 4/1). Trento, Museo Storico in Trento, S. 591–630.