Partit Comunista de Macedònia (1992)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPartit Comunista de Macedònia
Dades
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticacomunisme Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1992
CoalicióLevica
Governança corporativa
Seu
PresidènciaPero Odzaklieski
Afiliació internacionalTrobada Internacional de Partits Comunistes i Obrers
Afiliació europeaIniciativa de Partits Comunistes i Obrers

El Partit Comunista de Macedònia (en macedoni Комунистичката партија на Македонија) és un partit comunista de Macedònia del Nord fundat al 1992.

El PKM reivindica la continuació històrica de la Lliga dels Comunistes de Macedònia, la branca nacional del CKJ iugoslau, i defensa "l'establiment de la bona vida que l'home macedoni tenia durant el socialisme, en comparació amb l'actual".

Va ser eliminat del registre a causa de la baixa afiliació el 2007, però continua actiu i participa a la Trobada Internacional de Partits Comunistes i Obrers.[1] El 2015, va ser un dels tres principals creadors, juntament amb el Moviment per la Justícia Social "Lenka" i el Moviment d'Esquerra "Solidaritat", de la formació del nou partit polític Levica.[2] Aquesta coalició va guanyar posteriorment 2 escons a les eleccions parlamentàries de Macedònia del Nord de 2020, a més de 49 regidors al 2021, incloent 4 a la capital de Skopje.[3]

Referències[modifica]

  1. «Solidnet | 21st IMCWP, Contribution of CP of Macedonia». www.solidnet.org. Arxivat de l'original el 2021-04-10. [Consulta: 18 juliol 2020].
  2. «Покана за прес – Формирање на „ЛЕВИЦА“ - Левица» (en macedoni), 20-10-2015. [Consulta: 11 setembre 2023].
  3. «North Macedonia's Pro-EU Social Democrats Win Elections, Face Complex Coalition Talks». RadioFreeEurope/RadioLiberty.