Partit Obrer Revolucionari

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Pel partit polític uruguaià, vegeu Partit Obrer Revolucionari (Uruguai)
Partido Obrero Revolucionario.png

El Partit Obrer Revolucionari (POR) és un partit amb seu a Barcelona. Fundat en la clandestinitat l'any 1974, l'aleshores anomenat Partit Obrer Revolucionari d'Espanya (PORE) representa una de les vies rupturistes i revolucionaries amb el franquisme. D'orientació trotskista, el seu programa es resumeix amb el lema de "República, Socialisme i Autodeterminació". El seu òrgan és L'Aurora.

Durant trenta anys el POR va ser dirigit per Aníbal Ramos (nom adoptat durant la clandestinitat per Arturo Van den Eynde) i va oposar-se a la via reformista que oblidava les reivindicacions socialistes i nacionals de la lluita antifranquista. Enfrontat per tant amb les polítiques conciliadores del PSOE i del PCE, va oposar-se als governs filipistes, a la seva política social i a la repressió del moviment d'alliberament basc (essent un dels primers a denunciar la guerra bruta).

D'àmbit estatal però sobretot implantat a Catalunya, ha participat activament des de la seva fundació a Esquerra Unida i Alternativa. També forma part de la Unitat Internacional dels Treballadors-Quarta Internacional.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]