Peluda (monstre)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgePeluda
Tipusmonstre Modifica el valor a Wikidata
Il·lustració de La Peluda.

La Peluda (també coneguda com La Velue - «La Peluda» en francès) era un suposat monstre mitològic o drac que terroritzava la Ferté-Bernard, a França. Es deia que voltava pel riu Huisne.

Aparença[modifica]

Es deia que era de la grandària d'un toro i tenia cap de serp. El seu cos era rodó i estava cobert de pelatge verd, i tenia agullons, la picada dels quals era mortal. Les seves potes eren amples, similars a les d'una tortuga d'aigua dolça. Tenia cua de serp, amb la qual podia matar a persones i animals.[1]

Llegenda del seu origen[modifica]

Es deia que aquest animal va sobreviure al Diluvi sense haver entrat a l'Arca. Noè va decidir deixar fora a la bèstia perquè era perillosa per als altres animals, ja que tenia mal caràcter i quan s'enutjava exhalava foc i escopia un àcid mortal. Noè va enganyar a la criatura perquè cregués que salparien al capvespre, però al final l'Arca va salpar a l'alba.

El monstre, conegut com la Peluda, va lluitar per salvar-se i va prometre venjar-se dels humans per abandonar-la. Sent amfibi i tenint pell gruixuda, la Peluda va nedar usant la seva cua gruixuda i serpentina. Va nedar fins a afeblir la seva cua, provocant que sigui l'únic punt vulnerable en el seu cos cuirassat[cal citació].

Història dels seus atacs[modifica]

La Peluda va sorgir de la seva cova en l'edat mitjana i es va amagar en la ribera del riu Huisne a França. En venjança per haver estat abandonada durant el Diluvi, va començar a atacar humans purs i innocents, preferint a les donzelles i nens. Buscava a les donzelles més virtuoses, i a aquella que era capturada la cridaven la Xaieta (l'Agnelle). L'anomeren llavors en francès La Velue. Va atacar granges, estables i pobles. Va arruïnar collites amb el seu alè de foc i trepitjava a les seves víctimes amb les seves poderoses potes.

Quan era perseguida pels camperols, se submergia en el Huisne, fent-lo desbordar, i inundant tota la zona. Un dia, va atrapar a una donzella i la va arrossegar ferida al jaç del Huisne. El nuvi de la jove va decidir rescatar-la i va ser ajudat per diversos ferrers que van fer l'espasa amb fulla ampla més afilada i lleugera de totes. El jove va practicar dia i nit fins que va poder manejar bé l'espasa, abans de sortir a matar la bèstia cuirassada. Finalment es va enfrontar al monstre i va tallar amb l'espasa la cua de la Peluda, el seu únic lloc vulnerable. El monstre va morir i va ser embalsamat. Es va festejar la seva mort amb tambors, pifres i danses[cal citació].

En la cultura popular[modifica]

Referències[modifica]

  1. «La reescritura y la apropiación del discurso en el Manual de zoología fantástica» (en castellà). [Consulta: 6 gener 2016].
  2. «Peluda - Borges Center» (en anglès). [Consulta: 6 gener 2016].
  3. «Lavos - Chronopedia» (en anglès). [Consulta: 6 gener 2016].

Enllaços externs[modifica]