Vés al contingut

Pere Sisterè

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPere Sisterè
Biografia
Naixementsegle XIX Modifica el valor a Wikidata
Barcelona, presumiblement Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle XIX Modifica el valor a Wikidata
Barcelona, presumiblement Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómestre d'aixa Modifica el valor a Wikidata

Pere Sisterè (Barcelona?, segle XIX) va ser un mestre d'aixa català.[1] Membre de la nissaga dels Sisterè, va tenir les seves drassanes al barri de la Barceloneta. D'aquestes instal·lacions van sortir els primers vapors construïts íntegrament a Catalunya:[2] el vapor Remolcador construït el 1849, amb una màquina de vapor dissenyada per l'enginyer Josep White i construïda als tallers de Valentí Esparó, i el vapor Victòria construït el 1855[3] i presentat a l'Exposició d'Arts Industrials de Barcelona de 1860 com el primer vapor amb hèlixs de l'Estat espanyol. També va construir el bergantí Tibidabo (1851) de 200 tn.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Ràfols, J.F.. Diccionario biográfico de artistas de Cataluña desde la época romana hasta nuestros días (en castellà). Barcelona: Millá, 1951. 
  • Riera i Tuèbols, Santiago. Dels velers als vapors. Barcelona: Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, 1993. ISBN 8488167083. 
  • Sella, Antoni, Antoni; Rodrigo y Alharilla, Martín. {{{títol}}}. Barcelona: Museu Marítim : Angle Editorial, 2002. ISBN 8488811985.