Phubbing

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Snubbing + Phone = Phubbing

El phubbing és un terme aparegut l'any 2007 juntament amb l'efervescència dels telèfons intel·ligents, referit a l'ús del terminal en presència d'altres persones.[1] El terme es va originar als Estats Units, fruit de la unió de les paraules "phone" (telèfon) i "snubbing" (menysprear).

Actualment és comú veure infants i adolescents utilitzar intensivament el telèfon mòbil. En no hi haver-n'hi consciència pedagògica, no hi ha una manera clara sobre com eradicar el problema. Actualment, el 87% dels adolescents prefereix comunicar-se escrivint en lloc de cara a cara.[2]

S'han creat diverses pàgines web contra aquest hàbit, una d'aquestes és Stop Phubing, a la qual hi ha una enquesta sobre la posició respecte d'aquest fenomen.[3][4][5][6][7][8][9][10]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «The first use of the word phubbing». YouTube, 03-01-2017. [Consulta: 3 gener 2017].
  2. Qué es el phubbing
  3. Carola Junquera. «Desconectados del entorno y conectados a la red: tan cerca pero tan lejos». [Consulta: 13 gener 2015].
  4. Peñaherrera Vaca, Andrea Lorena «“Análisis de la falta del otro y su relación con el neologismo denominado "Phubbing"». Pontificia Universidad Católica del Ecuador Facultad de Psicología.
  5. «Phubbing: conectados a la red y desconectados de la realidad. Un análisis en relación con el bienestar psicológico.». Máster universitario Investigación (MUI) en ciencias sociales y jurídicas. Especialidad en Psicología..
  6. «Adicción tecnológica». Docencia e Investigaciones en Neuropsicología y Afasiología Rosario (Santa Fe) - Argentina.
  7. A. Roberts, James. My life has become a major distraction from my cell phone: Partner phubbing and relationship satisfaction among romantic partners. 
  8. «Tecnologías y su impacto en el entorno social y empresarial: Nomofobia y phubbing». Revista APEC, Volumen 30, 2014.
  9. «Impacto del phubbing en las relaciones interpersonales de jóvenes universitarios». Tesis presentada a la Facultad de Trabajo Social de la Universidad Veracruzana.
  10. «How “phubbing” becomes the norm: The antecedents and consequences of snubbing via smartphone». Computers in human behavior. Volume 63.

Enllaços externs[modifica]