Plantilla:Febrer article de Bàsquet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La NBA (National Basketball Asociation) és la principal lliga professional de bàsquet als Estats Units. Se la considera habitualment la lliga més competitiva del món.Va ser creada al 1946 amb molt pocs equips, es va anar ampliant, però alguns dels equips inicials es van desfer.

La lliga professional americana de bàsquet està dividida en dues conferències, la Conferència Est i la Conferència Oest que consten de 3 divisions cada una. Primerament es juguen una série de partits de pretemporada, desprès la temporada regular i finalment els play-off entre els millors equips de la lliga que s'enfronten entre ells al millor de 7 partits.

La pretemporada se sol realitzar entre els mateixos equips de l'NBA, de totes maneres la organització de lliga cada cop intenta promocionar-se més enllà de les fronteres dels EUA. Per aquest motiu, alguns equips preparen la temporada amb alguns partits a Europa o Àsia. A Catalunya la temporada 2004-2005 varen poder veure un enfrontament entre la secció de bàsquet del F.C Barcelona i els Memphis Grizzlies. La temporada 2006-2007, el Barça repetiria com equip de la pretemporada de l'NBA enfrontant-se als Philadelphia 76ers.

Continuació... | Arxiu