Vés al contingut

Plantilla:Novembre article Olímpic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La XI edició dels Jocs Olímpics d'estiu de l'era moderna es va portar a terme a Berlín, Alemanya entre l'1 i el 16 d'agost de 1936. Van participar 4.066 esportistes (3.738 homes i 328 dones) de 49 països competint en 19 esports i 129 especialitats.

La ciutat de Berlín va ser seleccionada com seu el maig de 1931, més d'un any abans de l'arribada de Hitler al poder. Cap ressaltar la primera intenció de boicot als jocs per part de l'equip dels Estats Units, però finalment van optar per participar.

Hitler va aprofitar la instància esportiva per a demostrar al món la magnificència del nazisme i va encarregar un elaborat programa propagandístic al ministre de propaganda Joseph Goebbels qui al seu torn va encarregar la posada en escena a Albert Speer i la supervisió i filmació a la fotògrafa Leni Riefenstahl. L'1 d'agost, durant la inauguració dels Jocs Olímpics de Berlín, com una mostra de la grandesa del poder alemany, el Dirigible Hindenburg va sobrevolar l'estadi olímpic moments abans de l'aparició de Adolf Hitler.

Llegiu més...