Plantilla Discussió:Drac

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Aprofito els meus coneixements de xinès per a posar-hi el caràcter correcte

Jo veia el correcte l'anterior. El que hi ara vol dir "drac xinès", però no "símbol zodíac del drac". Llull · (vostè dirà) 15:20, 5 mai 2006 (UTC)

Si no ho tinc mal codificat, el que hi havia abans era aquest: http://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%BE%B0 Llull · (vostè dirà) 15:21, 5 mai 2006 (UTC)

En tots els altres sembla que s'ha fet el mateix canviant el senyal del zodíac per el que representa el senyal. Considero que estava millor abans. Llull · (vostè dirà) 15:26, 5 mai 2006 (UTC)

Pel que tinc entès, els caràcters anteriors indicaven l'hora i no pas l'any en què s'ha nascut. Són les "earthly branches". De fet, si vas a http://www.mandarintools.com/worddict.html i hi introduiexes earthly branch veuràs els caràcters anteriors signifiquen l'hora, no pas l'any. Però bé, si a la wiki xinesa han fotut aquells, deu ser per alguna cosa. Gangleri2001
És possible que també sigui l'hora ja que en japonès es fa servir el mateix senyal per al cavall i el migdia, però són els símbols zodiacals. De fet, la totalitat dels símbols del zodíac els fan servir com a números elegants, talment com nosaltres amb els números romans, o sigui que pot estar-hi relacionat. Llull · (vostè dirà) 15:57, 5 mai 2006 (UTC)