Portal:Ecologia/Titular

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Benvingut a la Ecopèdia, el Viquiportal d'ecologia i medi ambient de la Viquipèdia. Aquest portal està pensat com a pàgina principal per a aquells interessats en assumptes relacionats amb l'ecologia i el medi ambient en general. Des d'ací podeu accedir fàcilment a diferents articles relacionats amb temes ambientals, organitzar les tasques pendents o afegir un article a la llista d'articles sol·licitats.

L'ecologia és la ciència que estudia els éssers vius, el seu ambient, la distribució i abundància, com aquestes propietats són afectades per la interacció entre els organismes i el seu ambient. L'ambient inclou les propietats físiques que poden ser descrites com la suma de factors abiòtics locals, com el clima i la geologia, i els altres organismes que comparteixen aquest hàbitat (factors biòtics).


El medi ambient ès l'entorn o la suma total d'allò que ens envolta i que afecta i condiciona especialment les circumstàncies de vida de les persones o la societat en el seu conjunt.

Comprèn el conjunt de valors naturals, socials i culturals existents en un lloc i un moment determinat, que influeixen en la vida de l'home i en les generacions venidores. És a dir, no es tracta només de l'espai en què es desenvolupa la vida sinó que també comprèn éssers vius, objectes, aigua, sòl, aire i les relacions entre ells, així com elements tan intangibles com la cultura.