Vés al contingut

Portal:Grècia/Article 10

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'economia de Grècia és la vint-i-setena més gran a nivell mundial per Producte Interior Brut nominal (PIB) i la trentena més gran per paritat de poder adquisitiu, segons les dades del Fons Monetari Internacional (FMI) de l'any 2008. Grècia és membre de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), de l'Organització Mundial del Comerç (OMC), de la Cooperació Econòmica del Mar Negre, de la Unió Europea i de l'Eurozona.

Un 12,4% de la població activa de Grècia treballa en l'agricultura, que constitueix el 3,4% del producte intern brut (PIB). La seva productivitat és inferior a la que caldria esperar d'aquest sector de l'economia per mor que les explotacions són petites a causa del minifundis creats (3,4 ha de mitjana) com a conseqüència de la subdivisió hereditària, cosa que dificulta l'ús eficaç d'equips mecànics.

Una de les importants fonts d'ingrés de Grècia és el turisme, que contribueix a l'economia grega amb el 15% del PIB. A finals de la dècada de 1980, uns 8,1 milions de turistes van triar anualment Grècia com a destí de les seves vacances. Actualment aquesta xifra és de 16 milions de turistes a l'any, dels quals uns 6 milions van passar per Atenes, la capital.