Pròtesi dental amb tecnologia cad/cam

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La tecnologia CAD/CAM es pot utilitzar per a dissenyar i crear pròtesis dentals. Es tracta d'un procès que passa per un sistema informatitzat amb escàner previ, disseny tridimensional, fresadora i forn de sinterització.

Tecnologia CAD/CAM aplicada a la pròtesi dental[modifica]

(Per a més informació, veure: Fabricació assistida per ordinador) La tecnologia CAD/CAM permet dissenyar i elaborar de pròtesis dentals amb ordinador. D'aquesta manera, les rehabilitacions odontològiques fetes amb CAD/CAM són de gran qualitat i precisió: es redueix el marge d'error humà i per tant augmenten significativament els casos d'operacions amb peces artificials amb èxit.

Aquest és procés pel qual es du a terme una pròtesi dental amb tecnologia CAD/CAM:

Escanerització[modifica]

Primer de tot, es du a terme un escaneritzat en 3D, la via més eficient (per velocitat i precisió) de capturar la peça a restaurar. És un procés fonamental per a garantir un succés total de l'operació de restauració.

Disseny CAD[modifica]

El Computer Aided Design és el procés pel qual es dissenya la peça a restaurar per via de software informàtic com exocad, un programa obert que permet elaborar peces de gran qualitat i detall.

Procés CAM[modifica]

Computer Aided Manufacturing, és el procés pel qual la pròtesi dissenyada al pas anterior es prepara per a ser fresada.

Fresatge[modifica]

Per via del fresatge d'un bloc de zirconi o de disilicat de liti, pren forma física.

Font: Escola Pejoan: Curs CAD/CAM