Vés al contingut

Pregunta de recerca

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Una pregunta de recerca és "una pregunta que un projecte de recerca es proposa respondre".[1] L'elecció d'una pregunta de recerca és un element essencial tant de la recerca quantitativa com qualitativa. La investigació requerirà la recollida i l'anàlisi de dades. Les bones preguntes de recerca pretenen millorar el coneixement sobre un tema important, i solen ser específiques.

Per formar una pregunta de recerca, cal determinar quin tipus d'estudi es realitzarà, com ara un estudi qualitatiu, quantitatiu o mixt. Factors addicionals, com ara el finançament del projecte, poden no només afectar la pregunta de recerca en si, sinó també quan i com es forma durant el procés de recerca. La literatura suggereix diverses variacions en la selecció de criteris per construir una pregunta de recerca, com ara els mètodes FINER o PICOT.[2]

Referències[modifica]

  1. Mattick, Karen; Johnston, Jenny; de la Croix, Anne «How to…write a good research question» (en anglès). The Clinical Teacher, vol. 15, 2, 2018, pàg. 104–108. DOI: 10.1111/tct.12776. PMID: 29575667.
  2. Bhattacharya S. Journal club and post-graduate medical education. Indian J Plast Surg. 2017 Dec;50(3):302–5.