Psychrolutes marcidus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuPsychrolutes marcidus Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseActinopteri
OrdrePerciformes
FamíliaPsychrolutidae
GènerePsychrolutes
EspèciePsychrolutes marcidus Modifica el valor a Wikidata
McCulloch, 1926

Psychrolutes marcidus o Peix Esborrall és una espècie de peix teleosti de la família Psychrolutidae, es troba exclusivament en les profunditats entre les costes d'Austràlia i Tasmània.

Aquest peix no té ni esquelet, ni músculs ni veixiga natatòria perquè, a les fondàries on viu, la pressió, diverses desenes de vegades superior a la del nivell de la superfície, el faria esclatar. Així, la carn d'aquest peix és majorment una massa gelatinosa amb una densitat lleugerament menor a la de l'aigua, la qual cosa li permet surar sobre el fons marí, on troba el seu aliment. La manca de músculs no suposa un impediment per alimentar-se, ja que principalment ingereix qualsevol matèria comestible que suri en el seu camí. A causa de la inaccessibilitat del seu hàbitat ha estat rarament fotografiat en llibertat.

Per la seva lletjor, en espanyol es coneix com a "pez borrón" i en anglès com a "blobfish". El setembre de 2013, va ser escollit com 'L'animal més lleig del món' i adoptat per la Ugly Animal Preservation Society com a mascota.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Psychrolutes marcidus