Quotidi de Capadòcia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaQuotidi de Capadòcia
Enaltiment

Quotidi de Capadòcia hauria estat un sant i màrtir cristià, que, segons la llegenda, juntament amb altres companys de la mateixa regió, un dels quals potser es deia Eugeni,[1] va ser martiritzat en un lloc incert de Capadòcia en data desconeguda.

El 1631 són esmentats per Cesare Baronio a la seva obra Martyrologium Romanum, que recull la tradició d'alguns martirologis antics. Només esmenta que Quotidi o Cotidi hauria estat un diaca, i que va ser martiritzat el 6 de setembre juntament amb un tal Eugeni i altres companys.[2] D'acord amb l'obra Acta Sanctorum dels bol·landistes el 1748, hi havia algunes variants del relat, per exemple en el lloc de naixement de Quotidi, Reaten o Teriaten, ambdues ciutats inexistents a Capadòcia, com també l'existència del seu company Eugeni o que aquest fos un bisbe, potser per confusió amb Eugeni de Cartago.[1][3]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Acta Sanctorum Septembris (en llatí). vol. 2. Anvers: Bernardum Albertum vander Plasche, 1748, p. 673. 
  2. Baronio, Cesare. Martyrologium Romanum (en llatí). Magúncia: Ioan Theobaldi Schonvetteri, 1631. 
  3. Ramírez de Luque, Fernando. Colección de santos mártires, confesores y varones venerables del clero secular (en castellà). vol. 2. Madrid: Imprenta de Villalpando, 1805, p. 234.