RDM (il·luminació)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreRDM
Tipusprotocol de xarxa d'ordinadors Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
LlenguaAnglès
PublicacióInternacional, 2011
EditorPLASA
Dades i xifres
GènereProtocol de comunicacions
Altres
Lloc webrdmprotocol.org Modifica el valor a Wikidata

RDM (acrònim de Remote Device Management) és una millora del protocol USITT DMX512 (protocol unidireccional) que el dota de comunicacions bidireccionals entre controladors de sistemes d'il·luminació i els dispositius de control sobre els cables de l'estàndard DMX. RDM permet la configuració, monitoreig de l'estatus i gestió d'aquests dispositius sense destorbar l'operació de l'estàndard DMX. El protocol va ser desenvolupat per l'associació PLASA (Entertainment Services and Technology Association) i està estandarditzat al document "ANSI E1.20, Remote Device Management Over DMX512 Networks" [1][2][3][4]

Detalls tècnics[modifica]

Capa física (PHY)[modifica]

La capa física de RDM és compatible amb DMX amb els següents canvis :

  • La sortida de la consola ha d'estar acabada amb la resistència de bus que té una impedància característica de 120 Ohms, ja que la consola també es configurarà en mode entrada quan rebi la resposta a les comandes RDM.
  • Cal que el bus quedi polaritzat adequadament quan la consola estigui en mode entrada.

Capa d'enllaç de dades (MAC)[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Running RDM» (en anglès). http://www.rdmprotocol.org.+[Consulta: 21 novembre 2017].
  2. «ANSI E1.20 - 2010 Entertainment Technology RDM Remote Device Management Over DMX512 Networks» (en anglès). https://getdlight.com.+[Consulta: 21 novembre 2017].
  3. «Remote Device Management -» (en anglès). http://finepoint.com. Arxivat de l'original el 2017-12-01 [Consulta: 21 novembre 2017].
  4. «RDM DMX – A Guide to the Basics - Stage Lighting Online Tutorials, Information and How To» (en anglès). http://www.onstagelighting.co.uk.+[Consulta: 21 novembre 2017].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]