Rastell (armes de foc)

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Rastell d'un pany de Miquelet ripollès

El rastell, (de vegades anomenat bateria), és un peça d'acer en forma de "L" articulada per la part posterior utilitzada inicialment en armes amb pany de rastell i uns anys més tard a les de Pany de sílex[1] Està col·locat sobre la cassoleta que conté Pólvora després en centellejar forat que està perforat a través del barril on el càrrec principal està carregat. Quan el gallet està estirat, el martell o gall—què inclou un shaped peça del sílex aguantat a un conjunt de mordasses per una ferralla de cuir o la peça prima d'avantatge—espetega avanci causant el sílex per raure a baix la cara del rastell, tirant-ho enrere per exposar la pols negra en la casserola. El sílex que rau l'acer causa una dutxa d'espurnes per ser tirades a la casserola, incendiant la pols negra i enviant flames a través del forat de tacte, el qual en volta incendia el càrrec principal de pols negra en el Culata del canó, disparant el projectil fos del canó.

El desenvolupament del rastell quin combina tots dos la "bateria" i tapa de cassoleta separada avançat "snaphaunce" primitiu la clau és sovint acreditada al fabricador d'armes frances Marin li Bourgeoys al voltant 1610. Pugues haver estat influït pel "Pany de Miquelet" espanyol que utilitzava un tipus semblant rasclet almenys quatre dècades abans.

És important que el rastell ser cementat amb un contingut de carboni alt. Materials com a banya o hooves va estar embolicat al voltant del rastell quin era llavors col·locat a un foc per a diverses hores per augmentar el contingut de carboni de l'acer. És important de mantenir el foc sota el punt de fondre de l'acer. Això processa hardens l'exterior mentre les estades de centre relativament dúctils a fi d'impedir esquerdant. Amb ús continuat un rastell perdrà la seva capacitat de crear bastants espurnes a reliably incendiar la pols. Quan tal necessita ser re-cementat o va reemplaçar.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

 1. Dockery, Kevin. Stalkers and Shooters: A History of Snipers. Berkley Trade, 2007, p. 47. ISBN 978-0-425-21542-5. 

Bibliografia[modifica]

 • Peterson H., Armi da Fuoco nei Secoli, Milano, Mondadori, 1964
 • Cadiou R., Alphonse R., Armi da Fuoco, Milano, Mondadori, 1978
 • Hogg I.,Il Grande Libro delle Pistole di Tutto il Mondo, Milano, De Vecchi, 1978
 • Musciarelli L., Dizionario delle Armi, Milano, Oscar Mondadori, 1978
 • Flayderman's Guide to Antique Firearms and Their Values 7th Edition, by Norm Flayderman 1998 Krause Publications ISBN 0-87349-313-3, ISBN 978-0-87349-313-0
 • Blackmore, Howard L., Guns and Rifles of the World. Viking Press, New York, 1965
 • Blair, Claude, Pistols of the World. Viking Press, New York, 1968
 • Lenk, Torsten, The Flintlock: its origin and development, translation by Urquhart, G.A., edited by Hayward, J.F. Bramwell House, New York 1965
 • Chase, Kenneth (2003). Firearms: A Global History to 1700. Cambridge University Press. ISBN 0-521-82274-2.
 • Crosby, Alfred W. (2002). Throwing Fire: Projectile Technology Through History. Cambridge University Press. ISBN 0-521-79158-8.
 • Guns by Dudley Pope, 1969, Hamlyn Publishing Group, Ltd.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Rastell (armes de foc)