Raval de la Bisbal de Guissona

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Raval de la Bisbal de Guissona
Imatge
Dades
TipusCarrer Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XIX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud487 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaGuissona (Segarra) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 47′ 02″ N, 1° 17′ 17″ E / 41.78383°N,1.28809°E / 41.78383; 1.28809
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC26015 Modifica el valor a Wikidata

El Raval de la Bisbal de Guissona és un carrer de Guissona (Segarra) inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Carrer delimitat per una banda per l'encreuament entre el C/ Pere Castelló i el C/ Raval Coma i el C/ Traspalau i la placeta de Sant Roc per l'altra.[1] És un raval que antigament es trobava fora del perímetre de muralles i en el qual trobem l'antic Convent i l'Església de Sta. Mònica.[1] Es va començar a urbanitzar a finals dels segle XIX; fins aquell moment només havia estat un espai de trànsit on desembocaven els garatges de les cases del C/ Bisbal.[1] Es troba obert al trànsit i és un carrer molt concorregut, ja que ressegueix el perímetre del nucli per a vianants de Guissona, on es troben la majoria de comerços.[1] En aquest raval trobem molts edificis de principis del segle xx, amb elements clarament modernistes. La majoria de les cases són de tres plantes i generalment molt estretes.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Raval de la Bisbal de Guissona
  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 «Raval de la Bisbal de Guissona». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 27 gener 2018].