Vés al contingut

Resolució 1791 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1791 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Identificador de llei o regulacióS/RES/1791 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:5809)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació19 desembre 2007 Modifica el valor a Wikidata
1790 Modifica el valor a Wikidata
1792 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Burundi

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1791 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 19 de desembre de 2007. Després de recordar resolucions sobre la situació a Burundi, en particular la 1719 (2006), el Consell va ampliar el mandat de l'Oficina Integrada de les Nacions Unides a Burundi (BINUB) fins al 31 de desembre de 2008.[1]

Detalls[modifica]

El Consell dona la benvinguda al nomenament el 14 de novembre d'un Govern d'Unitat Nacional a Burundi, subratllant la necessitat que el sistema de les Nacions Unides i la comunitat internacional mantinguin el seu suport a la consolidació de la pau i al desenvolupament a llarg termini en aquest país.

El Consell demana al Govern de Burundi i al Palipehutu-Forces nationales de libération (FNL) (FNL), les dues parts de l'Acord Global d'Alto el Foc de setembre de 2006, que s'abstinguessin de qualsevol acció que pogués conduir a la represa de les hostilitats i resoldre els problemes pendents amb un esperit de cooperació. Alhora insta al Palipehutu-FNL a que torni al Mecanisme Conjunt de Verificació i Seguiment, establert per aquest Acord, sense demora ni condició prèvia i alliberar immediatament a tots els nens associats al moviment.

Es va demanar a la BINUB que exercís un paper polític sòlid en suport del procés de pau, en plena coordinació amb socis regionals i internacionals. Es va encoratjar al Govern de Burundi a continuar els seus esforços en matèria de reptes de consolidació de la pau, en particular la governança democràtica i la justícia i la reforma de la seguretat.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1791 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.