Resolució 1840 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1840 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Gonaïves després de les inundacions provocades pels huracans Hannah i Ike.
Identificador de llei o regulacióS/RES/1840 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:5993)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació14 octubre 2008 Modifica el valor a Wikidata
1839 Modifica el valor a Wikidata
1841 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Haití

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1840 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 9 d'octubre de 2008. Després de recordar les resolucions anteriors sobre la situació a Haití, i prenent nota de les observacions del Secretari General, el Consell va ampliar el mandat de la Missió d'Estabilització de les Nacions Unides a Haití (MINUSTAH) fins al 15 d'octubre de 2009.[1]

Detalls[modifica]

En aplicació del capítol VII de la Carta de les Nacions Unides, el Consell va aprovar la recomanació del Secretari General de mantenir la configuració actual de la Missió fins a l'augment substancial planificat de la capacitat de la Policia Nacional d'Haití, consistent en un component militar de fins a 7.060 tropes i un component policial total de 2.091.

El Consell convida a la MINUSTAH a donar suport al procés polític en curs i, en cooperació amb el govern d'Haití, promoure un diàleg polític global i la reconciliació nacional, proporcionant assistència logística i de seguretat per a les pròximes eleccions i ampliant el seu suport per enfortir les institucions estatals autosuficients, especialment fora de Port-au-Prince, la capital. També la requereix a continuar el seu suport a la Policia Nacional d'Haití i als esforços del govern per reestructurar-la i enfortir-la per tal de combatre el tràfic il·lícit transfronterer de persones, drogues, armes i altres activitats il·legals.

El Consell també va demanar a la MINUSTAH que continués desenvolupant el seu enfocament de reducció de la violència comunitària, incloent el suport a la Comissió Nacional de Desarmament, Desmantellament i Reintegració i concentrant els seus esforços en projectes intensius en mà d'obra, desenvolupament d'un registre d'armes, revisió de lleis sobre importació i possessió d'armes, reforma del sistema de permisos d'armes i promoció d'una doctrina policial de la comunitat nacional.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1840 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.