Resolució 2340 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 2340 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
El districte de Jebel Marra en un mapa de Sudan per a la separació del Sudan del Sud.
Identificador de llei o regulacióS/RES/2240 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:7878)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació8 febrer 2017 Modifica el valor a Wikidata
2339 Modifica el valor a Wikidata
2341 Modifica el valor a Wikidata
TemaEl Conflicte del Darfur
Llengua del terme, de l'obra o del nomllengües sinítiques Modifica el valor a Wikidata

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 2240 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 8 de febrer de 2017. El Consell va ampliar el mandat del grup d'experts que supervisava les sancions contra el Darfur per un any.[1]

Observacions[modifica]

El representant del Sudan va dir que el conflicte havia arribat a estar gairebé a tot arreu i, per tant, creia que era convenient aixecar les sancions contra el seu país. Per tant, va demanar al Consell de Seguretat que no "condemnés" els casos o mencionés qüestions que no tenien res a veure amb la realitat sobre el terreny. Una missió conjunta amb l'ONU va trobar que ja no era un problema arribar a qualsevol lloc del Darfur. També estava preocupat per l'informe filtrat del Comitè de Sancions.

Contingut[modifica]

El conflicte entre el govern i els rebels es va limitar ara a la regió al voltant de Jebel Marra. En general, la violència havia disminuït. Hi va haver preocupació sobre el suport estranger als grups armats al Darfur. Es va animar a aquests grups a participar en les negociacions de pau liderades per la Unió Africana.

Un altre problema era el trànsit d'armes al Darfur. El govern sudanès continuava violant les sancions imposades el 2005 portant armes i municions al Darfur sense l'aprovació prèvia del Comitè de Sancions. Es va demanar al govern sudanès que també aixequés l'estat d'emergència al Darfur.

Una preocupació més gran era que no tots els països seguissin les prohibicions de viatge i les sancions financeres imposades. El Comitè de Sancions havia d'abordar immediatament els països interessats.

El mandat del grup d'experts que va fer el treball de camp per al comitè de sancions es va ampliar fins al 12 de març de 2018. El panell no havia pogut entrar al Darfur l'any passat. Es va instar al govern sudanès a eliminar totes les restriccions i obstacles burocràtics.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 2340 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.