Resolució 330 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 330 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/330 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:1704)
 12Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 3Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació21 març 1973 Modifica el valor a Wikidata
TemaSobre la pau a Amèrica Llatina

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 330 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, aprovada per unanimitat el 21 de març de 1973 després de citar diverses resolucions de l'Assemblea General de les Nacions Unides relatives a l'explotació dels recursos naturals d'un estat per parts d'un altre Estat, el Consell va instar els estats a que adoptessin les mesures apropiades per impedir l'activitat de les empreses que intencionadament intenten coaccionar Amèrica Llatina. La Resolució llavors demana als estats que s'abstinguin d'usar o fomentar l'ús de qualsevol tipus de mesures coercitives contra els estats de la regió per tal de mantenir i enfortir la pau i la seguretat a Amèrica Llatina.

La resolució, aprovada en una reunió a la ciutat de Panamà, va ser aprovada amb 12 vots a favor i 3 abstencions de França, el Regne Unit i els Estats Units.

Es discutiren altres temes mentre a Panamà incloïen la sobirania del país sobre el Canal de Panamà, la continuada existència del colonialisme i el neocolonialisme, els problemes de desenvolupament econòmic i dependència i el Tractat per a la Prohibició de les Armes Nuclears a Amèrica Llatina i el Carib. No es va adoptar una resolució sobre el Canal de Panamà a causa de l'oposició dels Estats Units.[1]

Referències[modifica]

  1. Wellens, Karen; T.M.C. Asser Instituut. Resolutions and statements of the United Nations Security Council (1946-1989): a thematic guide. BRILL, 1990, p. 401. ISBN 978-0-7923-0796-9. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 330 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.