Resolució 1794 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1794 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Identificador de llei o regulacióS/RES/1794 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:5814)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació21 desembre 2007 Modifica el valor a Wikidata
1793 Modifica el valor a Wikidata
1795 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a la R.D. del Congo
Llengua del terme, de l'obra o del nomllengües sinítiques Modifica el valor a Wikidata

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1794 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 21 de desembre de 2007. Després d'observar la situació a la República Democràtica del Congo, el Consell va aprovar estendre el mandat i la capacitat de la Missió de les Nacions Unides a la República Democràtica del Congo (MONUC) durant un any, fins al 31 de desembre de 2008.[1]

Detalls[modifica]

D'acord amb el Capítol VII de la Carta de les Nacions Unides, el Consell va autoritzar la continuació fins a la data de fins a 17.030 militars, 760 observadors militars, 391 entrenadors de policia i 750 empleats d'unitats policials formats i van demanar la MONUC que concedeixi la màxima prioritat al conflicte de Kivu en totes les seves dimensions.

El Consell va exigir que les milícies i els grups armats encara presents a la part oriental del Congo, en particular les Forces Democràtiques d'Alliberament de Ruanda (FDLR), ex FAR/Interahamwe i la milícia dissident de Laurent Nkunda, deixin les seves armes i es comprometin voluntàriament, sense demora ni condicions prèvies, en la seva desmobilització, repatriació, reassentament i reintegració, i subratlla la necessitat que aquestes milícies i grups armats no rebin cap suport.

El Consell va autoritzar a la MONUC a prestar assistència a les autoritats congoleses, inclosa la Comissió Nacional Electoral Independent, en l'organització, preparació i realització d'eleccions locals.

Mitjançant el text, la MONUC va ser convidada a assistir al Govern en els seus esforços per portar a la justícia els acusats pel Tribunal Penal Internacional per a Ruanda i la Cort Penal Internacional, i realitzar una revisió exhaustiva dels seus esforços per prevenir i respondre a la violència sexual.

Finalment, el Consell va prendre nota dels punts de referència presentats pel secretari general per a una futura retirada progressiva de la MONUC, tal com es va exposar en el seu informe (document S/2007/671) i va encoratjar a la MONUC a centrar les activitats de tots els seus components a l'hora d'ajudar les autoritats congoleses per assolir aquests punts de referència.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1794 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.