Vés al contingut

Resolució 581 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 581 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/581 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:2662)
 13Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 2Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació13 febrer 1986 Modifica el valor a Wikidata
TemaSud-àfrica

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 581 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, aprovada el 13 de febrer de 1986 després d'escoltar representacions del Sudan i els estats de primera línia i reafirmar les resolucions 567 (1985), 568 (1985), 571 (1985), 572 (1985) i 580 (1985), el Consell va condemnar durament la "racista Sud-àfrica" per les seves recents amenaces per perpetrar actes d'agressió contra països veïns del sud d'Àfrica.

El Consell va lamentar la violència a la regió, va advertir a Sud-àfrica de cometre altres actes d'agressió, així com condemnar l'assistència d'altres Estats membres a Sud-àfrica que podrien servir per desestabilitzar altres països. També va demanar a altres estats que pressionessin Sud-àfrica de desistir d'aquests actes.

Igual que amb altres resolucions anteriors, la Resolució 581 va exigir a Sud-àfrica l'erradicació de l'apartheid, inclòs el desmantellament dels bantustans, eliminant prohibicions i restriccions sobre manifestacions anti-apartheid, organitzacions, individus i mitjans de comunicació, permetre la tornada dels exiliats i acabar amb la violència i la repressió dels negres i altres oponents a l'apartheid. També va fer una crida perquè tots els presos polítics fossin alliberats.

Finalment, la Resolució 581 va condemnar Sud-àfrica per no tenir en compte les resolucions de les Nacions Unides sobre el tema, va encomiar als estats de primera línia per proporcionar santuari als refugiats i va demanar al Secretari General de les Nacions Unides que continués vigilar la situació.

La resolució va ser aprovada per 13 vots i cap en contra, amb dues abstencions del Regne Unit i dels Estats Units.

Vegeu també

[modifica]

Enllaços externs

[modifica]
  •  PDF Text de la Resolució a UN.org