Respiració profunda

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

La respiració profunda és una sèrie d'exercicis el qual el seu objectiu d'aquests exercicis és aconseguir una bona respiració profunda, que desprendrà les secrecions de les vies respiratòries, i això permetrà que la tos es pugui eliminar, deixant així el pas d'aire lliure. És recomanable repetir-ho diferents cops al dia.

Procediments[modifica]

Per fer la respiració profunda hi ha un procediment:

Tancar la finestra per evitar els corrents d'aire i la dispersió de la pols. Regular la calefacció i córrer la cortina per a mantenir la intimitat del pacient. Una vegada fer els següents procediments: portar el material necessari a l'habitació, rentar-se les mans i posa't guants, si es creu necessari. Asseure's en una cadira o en el llit, amb l'ajut d'uns coixins. Si la sedestació està contraindicada, posar-se en moviment de decúbit supí amb els genolls flexionats. Si es pateix dolors, quinze minuts abans s'haurà de realitzar uns exercicis hauran d'administrar-se els seus analgèsics prescrits.Observa el seu tòrax i l'abdomen i treu-li les peces li puguin fer nosa.

Si s'està recentment operat, caldrà que es mantingui immòbil la zona d'incisió mentre s'extreuen les secrecions i també quan respira.

S'ha d'inclinar lleugerament una mica cap endavant i anima-la a fer unes quantes respiracions profundes i lentes, inspirant pel nas i expirant per la boca. Repetir unes vegades com a màxim quatre cops. Si sent un malestar, s'ha de parlar. Si es té ganes de tossir, s'ha de subjecta mentre expectora. Un cop acabat el tractament d'aquell dia, estirar-se al llit.