Rigoberto Picaporte, solterón de mucho porte

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesRigoberto Picaporte, solterón de mucho porte
Tipussèrie de còmics Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguacastellà Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici1957 Modifica el valor a Wikidata
FundadorRobert Segura Mongé Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
EditorialEditorial Bruguera
Ediciones B Modifica el valor a Wikidata
Publicat aPulgarcito Modifica el valor a Wikidata

Rigoberto Picaporte, solterón de mucho porte. és el títol d'una sèrie de còmics creada pel dibuixant Robert Segura per a la revista Pulgarcito en 1957.[1]

Argument[modifica]

La sèrie satiritza els maldecaps del protagonista, Rigoberto Picaporte, per casar-se amb la jove Curruquita Cencérrez, atractiva i d'un nivell social superior, per això fa l'impossible per agradar-les a ella i a la seua mare, doña Abelarda.[2] Com és de preveure en una historieta còmica de l'escola Bruguera, el protagonista acaba sovint ridiculitzat i mai aconsegueix comprometre's amb Curruquita.[2] Se satiritza també en la sèrie l'ambient laboral (Rigoberto és oficinista, sotmès a l'humor capriciós dels seus caps). En general, la historieta té un marcat to costumista.

Alguns personatges secundaris, a més del mateix Rigoberto, Curruquita i doña Abelarda són Eufemia, criada de Rigoberto, i Pepito, nebot d'aquest.[3]

Les seues aventures es poden trobar en el llibre de la col·lecció Super Humor Clásicos número 4, editat per Edicions B sota el títol Rigoberto Picaporte y compañía, i al col·leccionable d'RBA Clásicos del humor.

Referències[modifica]

  1. Cuadrado (2000), pp. 1151-1152.
  2. 2,0 2,1 Ramírez (12/1975), pp. 106-108.
  3. «RIGOBERTO PICAPORTE, SOLTERÓN DE MUCHO PORTE». humoristan. humoristan.org. [Consulta: 14 abril 2024].

Bibliografia[modifica]

  • CUADRADO, Jesús. Atlas español de la cultura popular: De la historieta y su uso, 1873-2000].. Madrid: Ediciones Sinsentido/Fundación Germán Sánchez Ruipérez. 2 v, 2000. ISBN 84-89384-23-1.