Riu Kema (llac Blanc)

(S'ha redirigit des de: Riu Kema (Béloye))
Infotaula de geografia físicaRiu Kema
Imatge
TipusRiu Modifica el valor a Wikidata
Inici
ContinentEuropa Modifica el valor a Wikidata
Entitat territorial administrativaóblast de Vólogda (Rússia) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióKemskoye Lake (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Final
Entitat territorial administrativaóblast de Vólogda (Rússia) Modifica el valor a Wikidata
Localitzacióllac Blanc Modifica el valor a Wikidata
Map
 61° 04′ 03″ N, 37° 35′ 10″ E / 61.0675°N,37.5861°E / 61.0675; 37.5861
60° 19′ 57″ N, 37° 12′ 07″ E / 60.3325°N,37.2019°E / 60.3325; 37.2019
Afluent
Indomanka (en) Tradueix, Korba (en) Tradueix, Okshtamka (en) Tradueix, Shimka (en) Tradueix, Solmas (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Mida150 (longitud) km
Superfície de conca hidrogràfica4.480 km² Modifica el valor a Wikidata

El riu Kema és un riu curt de l'óblast de Vólogda, a Rússia, que desemboca al llac Blanc, i a través del seu emissari, el riu Xeksnà, acaba abocant les seves aigües al riu Volga.

Té una llargària de 150 km. i drena una conca de 4.480 km². Si consideréssim els diferents recorreguts arriba als 247 km (sistema riu Kema, llac Kémkoye (Кемское озеро), riu Soydo (Сойда), llac Soydozero (Сойдозеро), i les seves petites fonts.[1]

Els seus principals afluents són l'Indomanka i el Korba

Geografia[modifica]

El riu Kema neix com a emissari del llac Kémskoye, en les proximitats del llogaret de Ilina. Pren direcció sud travessant les localitats de Evsinskaya, Borísovo, Véliki Dvor, Mirni —on rep, per la dreta, al Niuksha—, Tatarija, Kabetsovo, Kuznetsovo, Ignátovo i Mironovo —on rep, per l'esquerra, al riu Sheiruchéi—. Ja en el seu curs mitjà, rep per la dreta les aigües dels afluents Fominsk i Korba. Després de passar les localitats de Nikonovo i Nefedovo, rep les aigües del riu Indomanka abans d'arribar a Troshino. Continua el seu curs, està vegada cap a l'oest, per Matvéyeva Gora, Moseyevo, Bosovo, Shugino, Pópovka, Bonga, Levino, Jarbovo, Podgornaya, Kostino, Kuzminskaya, Ganino i Novoselo. En entrar en curs inferior, el riu gira al sud i travessa Prokovskoye, Driabloye, Nikólskoye, i Novokemski, poc abans de la seva desembocadura en el llac Blanc.

Referències[modifica]

  1. La distancia entre bocas en el lago Kémkoye, así como las pequeñas fuentes del lago Soydozero se han medido cuidadosamente con la herramienta de medición de distancias de GoogelMaps.

Enllaços externs[modifica]