Riu Mess

Infotaula de geografia físicaMess
Imatge
TipusRierol i curs d'aigua Modifica el valor a Wikidata
Inici
Cota inicial352 m
Entitat territorial administrativaDippach (Luxemburg), Reckange-sur-Mess (Luxemburg) i Mondercange (Luxemburg) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióProp de la vila Schouweiler
Final
Cota final277 m
LocalitzacióProp de Bergem a l'Alzette
DesembocaduraAlzette Modifica el valor a Wikidata
Map
 49° 30′ 51″ N, 6° 02′ 30″ E / 49.5142°N,6.0417°E / 49.5142; 6.0417
Conca hidrogràficaconca del riu Mosel·la Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Altitud277 m Modifica el valor a Wikidata
Mida11 (longitud) km
TravessaLuxemburg Luxemburg Cantó de Capellen i Cantó d'Esch-sur-Alzette

El Mess (en luxemburguès: Sir) és un rierol de Luxemburg, en el districte de Luxemburg i un afluent de l'Alzette, pel que és també un subafluent del Rin pel Sauer i el Mosel·la.

Geografia[modifica]

Neix a la comuna de Dippach, al nord-oest del llogaret de Schouweiler, ala vora del bosc de Schullerboesch a una altitud 352 metres.[1][2]

Passa per les poblacions de Sprinkange, Bettange-sur-Mess, tot seguit, la localitat de Reckange-sur-Mess i les viles Ehlange-sur-Mess, Wickrange i Pontpierre, abans de desembocar en l'Alzette al cantó Esch-sur-Alzette a prop Bergem i a l'oest d'Huncherange a la comuna de Luxemburg de Mondercange, a 277 metres d'altitud.

Referències[modifica]

  1. «ACT - Administration du cadastre et de la topographie» (en francès). Kadaster luxembourgeois. [Consulta: 8 octubre 2015].
  2. «Géoportail luxembourg» (en francès). ACT - Administration du cadastre et de la topographie. [Consulta: 8 octubre 2015].