Roc de l'Amorriador

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Roc de l'Amorriador
Dades
TipusDolmen
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaGlorianes (Conflent) Modifica el valor a Wikidata

El Roc de l'Amorriador és un fals dolmen format per una llosa amb inscripcions gravades de la comuna de Glorianes, a la comarca del Conflent, de la Catalunya del Nord.

Està situat[1] a la zona central - oriental del terme, a prop i a llevant del poble, uns 250 metres més enlairat que el poble, dalt d'un turó al Camp de l'Home Mort, en el camí que des de Glorianes s'adreça al Coll de les Arques.

Dalt d'aquest turó es troba una placa d'esquist de 2 metres per 3 i mig, aproximadament, amb gravats rupestres que representen espirals, ocells, un personatge, flors i, tot i que més moderns, unes creus cristianes i uns números que, per la traça, són ja dels segles XIX o XX.

Autour de la dalle de nombreuses pierres sont creusées de cupules signe d'une activité ancienne

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Abélanet, Jean. Itinéraires mégalithiques : dolmens et rites funéraires en Roussillon et Pyrénées nord-catalanes (en (francès)). Canet: Trabucaire, 2011. ISBN 9782849741245. 
  • Becat, Joan. «73 - Glorianes». A: Atles toponímic de Catalunya Nord. I. Aiguatèbia - Montner. Perpinyà: Terra Nostra, 2015 (Biblioteca de Catalunya Nord, XVIII). ISBN ISSN 1243-2032. 
  • Kotarba, Jérôme; Castellvi, Georges; Mazière, Florent [directors]. Les Pyrénées-Orientales 66. París: Académie des Inscriptions et Belles-Lettres. Ministère de l'Education Nationale. Ministère de la Recherche. Ministère de la Culture et de la Communication. Maison des Sciences de l'Homme, 2007 (Carte Archeologique de la Gaule). ISBN 2-87754-200-5. 
  • Ponsich, Pere; Lloret, Teresa; Gual, Raimon. «Glorianes». A: Vallespir, Conflent, Capcir, Baixa Cerdanya, Alta Cerdanya. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana, 1985 (Gran Geografia Comarcal de Catalunya, 15). ISBN 84-85194-60-8. 

Enllaços externs[modifica]