Rubén W. Cavallotti

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRubén W. Cavallotti
Biografia
Naixement6 octubre 1923 Modifica el valor a Wikidata
Montevideo (Uruguai) Modifica el valor a Wikidata
Mort15 maig 1999 Modifica el valor a Wikidata (75 anys)
Buenos Aires (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirector de cinema, pintor Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0146874 Allmovie: p681816 TMDB.org: 1084778 Modifica el valor a Wikidata

Rubén W. Cavallotti va ser un director de cinema uruguaià que va néixer a Montevideo, l'Uruguai el 6 d'octubre de 1924 i va morir a Buenos Aires, Argentina el 16 de maig de 1999,[1] país en el qual va desenvolupar la seva carrera vinculada al cinema.

La seva relació amb el cinema[modifica]

Atret de ben jove pel cinema –va començar, segons va dir, col·leccionant figures i fotografies d'astres i estrelles de Hollywood-va viatjar a Buenos Aires i va aconseguir treballar com a ajudant del llavors assistent de direcció Hugo Fregonese, que li va facilitar l'ingrés en l'empresa Artistas Argentinos Asociados. Va anar perfeccionant els seus coneixements com a assistent de grans directors com Lucas Demare, Fernando Ayala, Ernesto Arancibia, Enrique Cahen Salaberry, el francès Pierre Chenal i el ja nomenat Fregonese, fins a aconseguir el seu debut com a director en 1957 a Cinco gallinas y el cielo, una pel·lícula episòdica amb guió d'Agustín Cuzzani i actuació de Narciso Ibáñez Menta, que va conquistar premis en els festivals de Karlovy Vary i Sant Sebastià.

A l'any següent va dirigir Procesado 1040, també amb Ibáñez Menta i amb actuacions elogiades per la crítica de Walter Vidarte i Tito Alonso. En la seva producció posterior va haver-hi títols de gran repercussió popular però sense xaroneria, com Luna Park, Una máscara para Ana i Convención de vagabundos, entre altres. També va dirigir pel·lícules per a especial lluïment de cantants, com Rodolfo Zapata a La gorda, Sandro a Subí que te llevo i a diverses figures del folklore a la seva darrera pel·lícula, Mire que es lindo mi país.

Cavallotti, qui també avia exercit com a director de l'escola de cinema de l'Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales, va sofrir un problema circulatori que el va marginar de tota l'activitat artística i va morir a Buenos Aires, l'Argentina, el 16 de maig de 1999.

Filmografia[modifica]

Director

Assistent del director

Notes[modifica]

  1. Si bé altres fonts com a Internet Movie Data Base donen com a data de defunció el 23 de maig, això és evidentment erroni perquè la notícia de la defunció va aparèixer ja en l'edició del 17 de maig del diari La Nación per la qual cosa es col·loca com a probable data la del dia anterior, 16 de maig de 1999.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]