S'Estany d'en Mas

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaS'Estany d'en Mas
Imatge
TipusPlatja d'arena blanca Modifica el valor a Wikidata
Localitzat a l'entitat geogràficaMallorca Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaManacor (Mallorca) Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 30′ N, 3° 18′ E / 39.5°N,3.3°E / 39.5; 3.3
Banyat permar Mediterrània Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Mida160 (amplada) × 100 (longitud) m

L'Estany d'en Mas també anomenada cala Romàntica, és una platja i nucli turístic de la costa de Manacor (Mallorca).[1] La platja és d'arenes fines i aigües cristal·lines. Té una longitud de 90 metres i una amplada de 160. La cala està formada per l'erosió dels torrents des Morts o de la Marina i del de can Llunes, ambdós s'uneixen poc abans de la platja i formaven un petit estany, actualment dessecat. El topònim de Cala Romàntica, aquest topònim, de recent creació, fou inventat pels hotelers com a reclam turístic.[2]

La bocana de la cala té condicions òptimes per a l'ancoratge d'embarcacions, encara que està molt desprotegida davant de vents de llevant. La profunditat assoleix els 15 metres. A prop de la cala també s'hi troba un petit embarcador sols utilitzat per embarcacions d'ús turístic.

La platja té tota mena de serveis i hi ha aparcament gratuït. La facilitat per a l'arribada i l'activitat turística en aquesta costa expliquen la massiva afluència de banyistes.[2]

Referències[modifica]

  1. Jordi Carol; Carmen Muñoz. El litoral de Mallorca (en castellà). 1a.. Barcelona: GeoPlaneta, 2001, p. 53. ISBN 84-08-03939-3. 
  2. 2,0 2,1 «s'Estany d'en Mas». PlatgesdeBalears. Arxivat de l'original el 3 de març 2016. [Consulta: 1r setembre 2019].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: S'Estany d'en Mas