Símbols de Nova Brunswick

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La província canadenca de Nova Brunswick ha establert diversos símbols provincials oficials.[1]

Símbol Nom Imatge Adopció Observacions
Escut d'armes Escut d'armes de Nova Brunswick
Escut d'armes de Nova Brunswick
Escut d'armes de Nova Brunswick
1984. L'escut d'armes va ser assignat per la Reial Orde de la Reina Elisabet II el 24 de setembre de 1984, durant una visita a Fredericton.
Motto Spem reduxit (L'esperança es va recuperar) 1784, 1966 El lema van ser assignats per l'Ordre del Tinent Governador en consell el 1966. Fou adoptat com a part del Gran Segell de la colònia el 1784.
Escut provincial Escut provincial de Nova Brunswick
Escut provincial de Nova Brunswick
Escut provincial de Nova Brunswick
1868 L'escut d'armes va ser assignat per l'Ordre Reial de la Reina Victòria el 26 de maig de 1868.
Bandera Bandera de Nova Brunswick
Bandera de Nova Brunswick
Bandera de Nova Brunswick
1965 Oficial des del 24 de febrer de 1965. Duplica el disseny de l'escut d'armes de la província.
Arbre Avet del bàlsam
Avet del bàlsam
Avet del bàlsam
1987 Fou proclamat símbol oficial l'1 de maig de 1987. Creix en gairebé qualsevol situació i pot arribar als 20 metres d'alçada i representa el 97% de la indústria de l'arbre de Nadal de la província.
Flor Violeta morada (Viola palmata, var. cucullata)
Viola cucullata
Viola cucullata
1936 La flor va ser adoptada com a emblema floral el 1936, a petició de l'Institut Provincial de la Dona, el tinent governador i els escolars de Nou Brunswick. És una espècie del gènere Viola originària de l'est d'Amèrica del Nord, des de Terranova a l'oest fins a Ontario i Minnesota, i al sud fins a Geòrgia.[2] És una planta perenne que floreix de maig a juliol. Les flors són violetes, blau fosc i ocasionalment blanques, amb cinc pètals.
Ocell Mallerenga capnegra americana
(Poecile atricapillus)
Mallerenga capnegra americana
Mallerenga capnegra americana
1983 L'agost de 1983, després d'un concurs organitzat per la Federació Provincial de Naturalistes fou proclamar l'ocell oficial.
Tartà Verd fosc, blau, groc i vermell. 1959 El tartan va ser dissenyat pels teixidors de Gagetown, i adoptat oficialment el 1959. En el disseny es representen el verd bosc de la fusta, el verd del prat de l'agricultura, el blau de les aigües costaneres i continentals, tot entrellaçat amb l'or símbol de la riquesa potencial de la província. Els blocs vermells representen la lleialtat i la devoció dels primers colons lleialistes i del Regiment Reial de New Brunswick.
Sòl Sòls de Holmesville 1997 La sèrie de sòls de Holmesville fou proclamat sòl provincial el 13 de febrer de 1997. És el tipus de sòl més freqüent a Nova Brunswick. És un sòl sorrenc de marga a argilosa amb menys d'un 20% d'argila i un 15-30% de fragments gruixuts. És un sòl fèrtil que proporciona alts rendiments tant agrícoles com forestals.

Referències[modifica]

  1. «Symbols» (en anglès). Goverment of New Brunswick. [Consulta: 3 desembre 2021].
  2. «Viola cucullata Aiton» (en anglès). United States Department of Agriculture. Agricultural Research Service. [Consulta: 3 desembre 2021].