Vés al contingut

Sa Puntassa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaSa Puntassa
Imatge
Sa Puntassa i el seu far
TipusCap Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativases Salines (Mallorca) Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 19′ N, 2° 59′ E / 39.31°N,2.99°E / 39.31; 2.99

Sa Puntassa és el cap que tanca per l'extrem oriental la Badia de sa Ràpita o de Migjorn, a la costa sud de Mallorca. El cap està situat dins el terme de ses Salines, dins el nucli turístic de la Colònia de Sant Jordi.

El cap és baix i rocallós i permet navegar-hi a prop, ja que la profunditat a la mateixa vorera ronda els 4 metres. De fet, la zona és també coneguda amb el nom de "es Carregador", ja que antigament s'hi acostaven vaixells amb calat important a carregar-hi diferents materials, principalment la sal que es produïa a les veïnes salines. Just davant el far s'hi troba l'illot de na Corberana. Hi ha un far automàtic instal·lat,[1] de torre cilíndrica amb franges horitzontals negres. La seva llum és blanca, i emet 3 ràfegues en intèrvals de 10 segons. Aquest far serveix per indicar la ubicació del Port de sa Colònia de Sant Jordi o Port de Campos als vaixells que travessen el Freu de Cabrera, ja que aquest port és el port més proper a l'Arxipèlag de Cabrera.[2]

L'accés per terra és molt senzill, ja que s'hi pot accedir sense cap problema des dels carrers del nucli urbà de la Colònia de Sant Jordi.

Referències[modifica]

  1. Jordi Carol; Carmen Muñoz. El litoral de Mallorca (en castellà). 1a.. Barcelona: GeoPlaneta, 2001, p. 53. ISBN 84-08-03939-3. 
  2. «Far de punta de Campos o de sa Puntassa». Masmar. [Consulta: 30 setembre 2018].