Saló del Regne

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Reunió dels Testimonis de Jehovà en el Saló del Regne
Reunió dels Testimonis de Jehovà en el Saló del Regne

Saló del Regne dels Testimonis de Jehovà és el nom del lloc de reunió dels Testimonis de Jehovà. Segons Domenico Finelli, el primer Saló del Regne es va construir a Roseto, Pennsylvania, a 1927, i diu que fou inaugurat amb un discurs públic per Giovanni DeCecca. No obstant això, l'ús general del nom "Saló del Regne" es va fer popular l'any 1935 per mandat de Joseph Rutherford aleshores president de la "Watch Tower".

Aparença externa i interna[modifica]

Els Salons del Regne no solen ser massa grans (poden cabre entre 50 i 300 persones assegudes en butaques). Molts salons ocupen un sol edifici decorat exteriorment amb jardins. Per dins no hi ha cap crucifix ni imatge. A la part interior hi ha com un altell que sol ser més alt, entre 30 cm i poc més en el que es donen els discursos. L'entrada és gratuïta perquè puguen anar tots els Testimonis de Jehovà que en vulguen. En quasi tots els salons hi sol haver una caixeta on es poden donar contribucions voluntàries. Molts salons disposen de biblioteca, lavabos i sales annexes. Són usats també per celebrar noses matrimonials i cerimònies d'enterraments.

Propietat[modifica]

Els Salons del Regne són construïts i sufragats pels mateixos Testimonis de Jehovà, però la propietat queda a nom de la societat Watch Tower, fet que converteix a la multinacional en una de les més grans immobiliàries del món. La Wath Tower és propietària de 58.000 “Salons del Regne” a on celebren les seves cinc reunions setmanals. A Espanya en tenen 1.000, i a Catalunya hi ha 350 centres a més d'un “Saló d'Assemblees” amb capacitat per a 1.800 persones.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Saló del Regne Modifica l'enllaç a Wikidata