Sant Roc de la Donzell

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Roc de la Donzell
Imatge
Dades
TipusEsglésia i ermita Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaAgramunt (Urgell) Modifica el valor a Wikidata
Localitzacióla Donzell d'Urgell Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 50′ 15″ N, 1° 05′ 45″ E / 41.8375°N,1.0957°E / 41.8375; 1.0957
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC29678 Modifica el valor a Wikidata

Sant Roc de la Donzell és una ermita al poble La Donzell d'Urgell del municipi d'Agramunt (Urgell) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una ermita situada a l'entrada del poble. És una petita església de nau únic amb una coberta a dues vessants exteriorment, mentre que a l'interior és coberta amb una volta de canó lleugerament apuntada. La façana és centralment ocupada per un arc de mig punt rebaixat format per petites dovelles. A sobre d'aquesta portalada s'hi pot apreciar un ull de bou circular, també adovellat que dona pas a un campanar d'espadanya, molt simple, format amb un sol ullal en forma de mig punt albergant una petita campana. Pel que fa als murs laterals, en el primer tram de l'ermita hi ha dos arcs rebaixats, una a cada banda, formats amb dovelles desiguals i irregulars, però actualment es troben tapiats. S'hi aprecien diferents aparells pel que fa als murs. En el primer tram de l'ermita i la façana són carreus irregulars i disposats en filades desiguals, en canvi en el segon tram de la nau són més grans i les filades són més regulars. Aquesta diferència pot ser fruit d'una restauració.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sant Roc de la Donzell
  1. «Sant Roc de la Donzell». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 17 novembre 2015].