Sant Sadurní del Cint

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Sadurní del Cint
Sant Serni del Cint
Imatge
Dades
TipusEsglésia i església parroquial Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVII
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud951 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administratival'Espunyola (Berguedà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCal Majoral, el Cint.
Map
 42° 03′ 48″ N, 1° 43′ 38″ E / 42.063206°N,1.727263°E / 42.063206; 1.727263
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC3297 Modifica el valor a Wikidata

Sant Sadurní del Cint[1] o Sant Serni del Cint és una església de l'Espunyola (Berguedà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Església de tipus rural, de petites dimensions i estructurada interiorment en una sola nau. Està adossada a la rectoria, de grans dimensions. La coberta és a dues aigües amb teula àrab amb un campanar d'espadanya de dues obertures. El seu exterior està totalment enguixat, amb una porta d'entrada allindada.[2]

Història[modifica]

Trobem diverses dates del segle xvii a les llindes de portes i finestres. Els seus orígens, però, se situen amb anterioritat; el primer cop que la trobem esmentada és ja al 839. L'edifici actual és totalment modernitzat al segle xvii i tan sols el seu interior conserva restes de la primera església romànica. La parròquia de Sant Sadurní del Cint, avui sense culte, fou l'església parroquial del petit municipi del Cint, independentment al segle xix, actualment annexionat al municipi de l'Espunyola.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sant Sadurní del Cint
  1. Aquest topònim figura al «Nomenclàtor oficial de toponímia de Catalunya». www.gencat.cat. Departament de Territori i Sostenibilitat, Generalitat de Catalunya, 01-01-2015.
  2. 2,0 2,1 «Sant Sadurní del Cint». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 31 agost 2015].