Sant Vicenç de Fontanelles

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Vicenç de Fontanelles
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióS. XIII
Característiques
Estil arquitectònicRomànic
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCastellfollit del Boix (Bages) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióMas Fontanelles. Castellfollit del Boix (Bages)
Map
 41° 41′ 17″ N, 1° 42′ 20″ E / 41.688035°N,1.705679°E / 41.688035; 1.705679
IPA
IdentificadorIPAC: 16395

Sant Vicenç de Fontanelles és una obra del municipi de Castellfollit del Boix (Bages) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Es tracta d'una església Romànica d'una sola nau, coronada per un absis semicircular, gairebé de la mateixa amplada i tan alt com la nau; l'església no té cap tipus d'ornamentació i les obertures es reparteixen, una al bell mig de l'absis, de doble esqueixada i d'arc de mig punt adovellat, i la porta (avui tapada) al mur de migdia, d'arc de mig punt adovellat. El mur frontal és d'època moderna, amb la porta nova de l'any 1950. L'aparell és format amb carreus col·locats en filades horitzontals.[1]

Història[modifica]

L'església de Sant Vicenç de Fontanelles, situada prop del Mas Fontanelles es trobava dins l'antic terme del castell de Castellfollit. L'any 1172 és documentada una deixa testamentària per l'obra de Sant Vicenç. A partir del segle xiii s'esmenta sempre com a Sant Vicenç de Fontanelles. No passà mai de ser una simple capella i avui no té culte.[1][2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sant Vicenç de Fontanelles
  1. 1,0 1,1 «Sant Vicenç de Fontanelles». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 19 desembre 2015].
  2. «Església de Sant Vicenç de Fontanelles – Castellfollit del Boix / Bages». Catalunya Medieval. [Consulta: 23 desembre 2015].