Santa Anna del Saió

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Santa Anna del Saió
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXI-XVIII
Característiques
Estil arquitectònicRomànic, barroc
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSanta Margarida de Montbui (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCrta. BV-2233, km 1, el Saió. Santa Margarida de Montbui (Anoia)
Map
 41° 35′ N, 1° 34′ E / 41.58°N,1.56°E / 41.58; 1.56
IPA
IdentificadorIPAC: 6031

Santa Anna del Saió és una capella de Santa Margarida de Montbui (Anoia) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una capella rural de planta rectangular, d'origen romànic i modificada en profunditat posteriorment. Molts dels carreus corresponents a l'antiga construcció romànica; un d'ells porta dues estrelles d'arcs de cercle tallades a bisell. Els murs estan construïts amb obra feta de pedra amb morter, però també de pedra desbastada, aprofitada de la capella romànica. Cal situar l'última construcció entre els segles XVII-XVIII. El cementiri, la sagristia i el campanaret són construccions modernes. Al costat de migdia hi ha una porta adovellada i hi ha contraforts als costats del nord i sud. La coberta és de teula àrab i l'interior és en volta d'aresta construïda amb rajols i enguixat.[1]

Referències[modifica]

  1. «Santa Anna del Saió». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 27 agost 2014].