Santa Eulàlia del Papiol

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 13:52, 2 set 2014 amb l'última edició de Pere prlpz (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Santa Eulàlia del Papiol
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònichistoricisme arquitectònic Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativael Papiol (Baix Llobregat) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 26′ N, 2° 01′ E / 41.44°N,2.01°E / 41.44; 2.01
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC18760 Modifica el valor a Wikidata

Santa Eulàlia del Papiol és l'església parroquial del Papiol i és inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció

L'edifici és de tres naus. Les laterals són més aviat estretes i estan capçades per absidioles poligonals. La central, en canvi, és d'absis semicircular. La separació entre els tres elements ve donada per pilastres amb capitells ornamentats per decoració vegetal i animal. La façana principal té la porta resolta en arc de mig punt, flanquejada per dues columnes amb capitells. L'arcuació més exterior de les arcuacions cegues que conformen la portalada, està ornamentada amb motius florals, mentre que la línia d'imposta està decorada amb filigranes i motius animals. El campanar és de planta quadrada amb obertures i ornaments iguals als de l'església i coberta a quatre vessants amb teula àrab. Destaca el rellotge situat just al pis inferior al de les campanes.[1]

Història

L'església actual fou inaugurada el 1950. És obra de Josep Ros i Ros i Joan Montero Pazos. De l'anterior, ja reconstruïda durant la segona meitat del s.XVI, i destruïda durant la Guerra Civil es conserven uns contractes entre els obrers de la parròquia i el mestre d'obres Bernat Bos de Vilafranca (1565). El 1751 el temple fou ampliat per ponent, i s'hi obrí una porta al lloc on hi havia l'altar major.[1]

Referències

  1. 1,0 1,1 «Santa Eulàlia del Papiol». Pat.mapa: arquitectura. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 22 agost 2014].

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Santa Eulàlia del Papiol