Vés al contingut

Santa Maria de Su

Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 14:54, 17 set 2014 amb l'última edició de Isidre blanc (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Santa Maria de Su
Imatge
Dades
TipusEsglésia i església parroquial Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVIII Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular
arquitectura barroca Modifica el valor a Wikidata
Altitud722 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSu Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. de l'Església Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 53′ 18″ N, 1° 33′ 50″ E / 41.8884°N,1.56381°E / 41.8884; 1.56381
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC17587 Modifica el valor a Wikidata

L'església de Santa Maria de Su, és una edificació que forma part del Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català de Riner (Solsonès). A tocar de l'església hi trobem la Rectoria de Su que també forma part del inventari de patrimoni català.

Descripció

Església de grans proporcions d'estil classicista, que actualment és la església parroquial de Su. Es d'una sola nau amb dos naus laterals adossades posteriorment. No té absis. El tipus de construcció es a base de pedres mes o menys regulars en filades. El campanar es en forma de torre, de gran alçada, dividit en tres cossos: en el cos superior hi ha quatre obertures, una a cada paret, d'arc semicircular i sense decoració; al cap damunt hi ha una balustrada de pedra. Sortint de cada una de les cantonades, quatre mig arcs ogivals. La façana es senzilla, amb una porta rectangular, flanquejada per semi-columnes que aguanten un entaulament amb un frontó triangular sense decoració. Damunt de la porta hi ha un rosetó. [2]

Notícies històriques

L'església de Su està edificada damunt primitiva que es molt antiga, que havia estat cedida al 1123 a la Canònica de Solsona per Ponç Hug de Cervera, donació ratificada l'any 1192. L'actual església no ofereix cap particularitat especial. Entorn d'ella, es troben les cases que formen el petit nucli de Su. [2]

Referències

  1. «Santa Maria de Su». cultura.gencat.cat. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 17 setembre 2014].
  2. 2,0 2,1 «Santa Maria de Su». Pat.mapa: arquitectura. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 17 setembre 2014].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Santa Maria de Su