Sebastià Garau Aulet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSebastià Garau Aulet
Biografia
Naixement1912
Llucmajor (Mallorca)
Mort5 febrer 1995
Llucmajor (Mallorca)
  Batle de Llucmajor
novembre de 1945 – 28 de setembre de 1952
← Joan Mora Ferrando
Dades personals
NacionalitatEspanyol
ReligióCatòlica
Activitat
OcupacióBanquer, promotor
Partit Falange Espanyola de les JONS

Sebastià Garau Aulet, Molinou, (1912, Llucmajor, Mallorca - 5 de febrer de 1995, Llucmajor) fou un banquer i batle de Llucmajor durant la dictadura franquista, entre 1945 i 1952.

Garau s'afilià a la Falange Espanyola de les JONS al final de la Segona República. El seu germà Antoni Garau Aulet fou un dels fundadors de la Falange a Llucmajor i el seu primer secretari.[1] Fou tinent de batle de diversos consistoris a Llucmajor després de la Guerra Civil i, el 1945, assolí la presidència de l'ajuntament, que mantingué durant set anys. També fou diputat provincial. Durant el seu mandat com a batle en destaca la construcció d'habitatges de protecció oficial, les denominades «cases barates».

Professionalment s'inicià dirigint un banc familiar d'abast local. Posteriorment fou delegat de la Caja de Pensiones y Monte de Piedad de las Baleares, després anomenada Sa Nostra, a Llucmajor. També fou promotor d'establiments comercials dedicats al turisme a s'Arenal. Li fou concedida l'orde de Cisneros.[2]

Referències[modifica]

  1. Zayas, Alfonso. Historia de la Vieja Guardia de Baleares. Impr. Sáez, 1955. 
  2. «Fallece Sebastián Garau Aulet, ex-alcalde de Llucmajor». S'Unió de s'Arenal, març 1995, pàg. 25.