Separació matrimonial

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La separació matrimonial és un estat a mig camí del matrimoni i el divorci. La separació conjugal consisteix en la ruptura de la convivència, però no produeix la dissolució del matrimoni. Els cònjuges poden viure separats, però no poden contraure un nou matrimoni.[1] La separació pot ser de fet, quan no s'ha tramitat davant l'autoritat corresponent, en cas de separació judicial, cal demanar-la davant del Jutjat de Primera Instància mitjançant demanda judicial que presentarà un Procurador dels Tribunals assistit per Advocat. Amb la reforma de la Llei 15/2015, de 2 de juliol, de jurisdicció voluntària també pot ser notarial.[2]

Efectes de la separació[modifica]

Els seus efectes són:[3]

La diferència amb el divorci consisteix que els divorciats sí que poden tornar-se a casar.

Referències[modifica]

  1. «Separació, divorci i nul·litat». Generalitat de Catalunya. Departament de Justícia, Drets i Memòria. [Consulta: 28 abril 2024].
  2. Miralles González, Isabel; Roca Trias, Encarna. «Ineficàcia i dissolució del matrimoni» (PDF). «UOC- Universitat Oberta de Catalunya»
  3. Petanàs, Mercè Tabuenca. Todo sobre el divorcio y la separación (en castellà). Parkstone International, 2016-04-25. ISBN 978-1-68325-015-9.