Simó Virgili

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de personaSimó Virgili
Biografia
Mort 1375
Residència Barcelona
Activitat
Ocupació Dentista
Modifica les dades a Wikidata

Simó Virgili (m. 1375) va ser un dentista català del segle XIV, llavors coneguts com a mestres queixalers. A hores d’ara, es considera el primer mestre queixaler del qual se’n conserva informació.[1]

Virgili va viure a Barcelona, en una casa situada al Portal de la Torre de Sant Vicenç. Les despeses de la casa eren pagades pels Jurats de Barcelona, a proposta del rei. Professionalment no hi ha documentada cap altra activitat que no fos aquesta, que va exercir fins a la seva mort, l’any 1375. La seva plaça va ser ocupada per Bartomeu Pérez.[2]

El mestre va ser el preferit de Pere III i va ser el que més vegades va exercir entre els personatges de la Cort. Gràcies als documents conservats tant d’ell com del seu successor, s’han pogut conèixer detalls professionals sobre els serveis i les condicions del dentistes en aquest període de la història.

Referències[modifica]

  1. Ustrell i Torrent, Josep Maria «Simó Virgili. Un dentista català del segle XIV». Annals de Medicina, 1988, vol. 74, pàg. 160-161.
  2. Ustrell i Torrent, Josep Maria «Resum d'Història de l'odontologia catalana». Universitat de Barcelona. Facultat d'Odontologia, 14-06-2005.