Sinagoga Tiferet Israel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sinagoga Tiferet Israel
Imatge
Dades
TipusSinagoga Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCaracas (Veneçuela) Modifica el valor a Wikidata
Map
 10° 30′ N, 66° 53′ O / 10.5°N,66.89°O / 10.5; -66.89
Activitat
Religiójudaisme Modifica el valor a Wikidata

La Sinagoga Tiféret Israel és un temple religiós situat en la Parròquia El Recreo del Municipi Libertador, proper a la Plaça Veneçuela de la ciutat de Caracas, capital de Veneçuela. És també la seu de l'Associació Israelita de Veneçuela (AIV).

Història[modifica]

El 1954 es va arribar a un acord per comprar un terreny en la Urbanització Maripérez de Caracas, amb la finalitat de construir una sinagoga nova per reemplaçar a la que va ser enderrocada com a part de la construcció de l'Avinguda Bolívar, la principal de la ciutat. El 1956, finalment es va col·locar la primera pedra, el 1963 va ser formalment inaugurada i oberta al públic, i des de llavors ha servit com a temple religiós de la comunitat hebrea de Caracas.

A finals de gener de 2009, la sinagoga va ser profanada, causant destrosses en les àrees de resos i en les oficines administratives.[1] Els danys van ser reparats, i les recerques van determinar que es va tractar d'un robatori pel qual va ser condemnada a presó una exfuncionària del CICPC. En total el ministeri públic va acusar a 6 persones (3 civils i 3 expolicies), mentre que el Tribunal número 5° de Judici de l'Àrea Metropolitana de Caracas els va condemnar per robatori agreujat, acte de menyspreu contra culte religiós i associació per cometre un delicte.

Referències[modifica]

  1. «Profanada Sinagoga Tiferet Israel». Arxivat de l'original el 2009-02-05. [Consulta: 30 març 2021].

Enllaços externs[modifica]