Sistema Europeu de Transferència de Crèdits

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

El Sistema Europeu de Transferència de Crèdits,[1] també conegut com a sistema de crèdits ECTS, és el mecanisme previst a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior per mesurar el treball que realitzen els estudiants universitaris per l'adquisició dels coneixements i capacitats necessàries per superar les matèries del seu pla d'estudis. L'activitat d'estudi (entre 25 i 30 hores per crèdit), inclou el temps dedicat a les classes lectives, hores d'estudi, tutories, seminaris, treballs, pràctiques o projectes, així com les exigides per la preparació i realització d'exàmens i avaluacions. L'objectiu d'aquest sistema és facilitar la mobilitat dels estudiants (programa Erasmus o convalidacions de títols i programes parcials de graus universitaris), mitjançant la utilització d'un sistema de crèdits comú a tota la Unió Europea.

Pel que fa a la qualificació, després de l'avaluació, els estudiants reben una nota que segueix el sistema habitual d'excel·lent, notable, aprovat o suspens (amb la possibilitat d'incorporar la nota de "bé" entre el notable i el suficient) o bé la seva traducció en lletres seguint el model anglosaxó (essent A la nota més alta, després B, etc.).[2]

Referències[modifica]

  1. European Credit Transfer and Accumulation System o ECTS, en anglès.
  2. «Europa - Education and Training - Socrates programme - ECTS - European Credit Transfer and Accumulation System» (en anglès). EC.Europa.eu. [Consulta: 27 abril 2016].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]