Sistema informàtic

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Un sistema informàtic és els conjunt dels elements que integren l'entorn informàtic, i sembla més fidel parlar de sistemes en lloc d'informàtica. L'integren els recursos humans, el programari i el maquinari. Sense un sols d'aquest elements conjuntats, el terme informàtica no té sentit ni funcionalitat.

Hom defineix la informàtica com a la ciència que estudia el tractament automàtic i racional de la informació. Es diu que el tractament és automàtic en tant que són màquines les que realitzen els treballs de captura, procés i presentació de la informació, i es parla de racional perquè tot el procés està definit a través de programes que segueixen el raonament humà. I és aquest punt, l'humà, el que queda sempre relegat i oblidat en les teories informàtiques, deixant la definició bàsica un poc curta quan es tracta de representar la realitat actual.

És freqüent, en el món educatiu, sentir a algú dir que li agradaria estudiar informàtica i que es trobi llavors, amb estudis tan diferents dels que un usuari domèstic en sap.

Bibliografia[modifica]

  • Amadeo, Victor; Bañuls. fundamentos de la prospectiva en sistemas de informacion. Ra-Ma, 2009. ISBN 978-84-789-7916-5. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sistema informàtic Modifica l'enllaç a Wikidata